Reactietijd van Politie in Heerde onder streven bij spoedmeldingen

25 apr , 17:34 Nieuws
image 15 674486d690196

Politie in Heerde niet altijd binnen 15 minuten bij spoed

Uit recente cijfers blijkt dat de politie in Heerde in minder dan 90 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse is bij spoedincidenten. Dit ligt onder het gestelde streven van de politie. Slechts 78,2 procent van alle spoedmeldingen werd binnen het gewenste tijdsbestek bereikt, wat een duidelijke daling is ten opzichte van voorgaande jaren.

Verandering in reactietijd

De reactietijd van de politie in Heerde toonde een significante verandering in vergelijking met eerdere jaren. Waar in 2021 nog 79 procent van de meldingen binnen 15 minuten werd afgehandeld, is dit percentage in 2024 gedaald naar 78,2 procent. Een stijging van 43 procent in het aantal gemelde incidenten sinds 2021 heeft mogelijk bijgedragen aan deze vertraging.

Impact van het type melding

Politiewoordvoerder David Howes Smith benadrukt dat de reactietijd ook afhangt van het type melding. Incidenten waar alleen politiehulp vereist is, worden doorgaans sneller behandeld dan situaties waarbij ook de brandweer of ambulance nodig zijn. In Heerde was de politie bij meldingen waar alleen politieassistentie nodig was meestal binnen 10 minuten ter plaatse, wat resulteerde in een hoger percentage van 81,9 procent binnen het gewenste tijdsbestek.

Vergelijking met soortgelijke gemeenten

Vergeleken met gemeenten die sterk op Heerde lijken, vertoont Heerde een lagere reactietijd. In deze vergelijkbare gemeenten werden gemiddeld 1113 meldingen gedaan, met een doorsnee reactietijd van 10 minuten en 23 seconden. Factoren zoals bevolkingsdichtheid en geografische kenmerken spelen een rol bij de snelheid waarmee de politie kan reageren.

Conclusie

De afnemende reactietijd van de politie in Heerde bij spoedmeldingen roept vragen op over de efficiëntie van de huidige aanpak. Met een groeiend aantal incidenten en een lagere responsnelheid is het noodzakelijk dat de politie haar inzet en middelen heroverweegt om de veiligheid van de gemeente te waarborgen.